Pravilnik o piškotkih

Piškotki in kako jih uporabljamo

Ta pravilnik podrobno opredeljuje, kako uporabljamo piškotke na našem spletnem mestu.

Vse podatke, zbrane prek piškotkov za potrebe spletne analitike na našem spletnem mestu anonimiziramo s pomočjo posebnega algoritma SafeMetric™. Popolno anonimizirane podatke, potrebne za izdelavo statističnih poročil in povzetkov, brez kakršnihkoli dejanskih podatkov o uporabniku, posredujemo zunanjemu ponudniku spletne analitike. Več o procesu anonimizacije podatkov si lahko preberete na spletnem mestu safemetric.si.

Kaj so piškotki in kako delujejo?

Piškotki so majhne datoteke, ki jih obiskana spletna mesta pošljejo v vaš računalnik in shranijo v njem. Piškotki so shranjeni v datotečnem imeniku spletnega brskalnika. Ob naslednjem obisku spletnega mesta brskalnik prebere piškotek in posreduje informacije spletnemu mestu ali drugemu elementu, ki je nastavil piškotek. Če želite izvedeti več o teh tehnologijah in njihovem delovanju, obiščite ustrezno spletno mesto, na primer allaboutcookies.org.

Zakaj uporabljamo piškotke?

Na našem spletnem mestu uporabljamo piškotke, da vam lahko ponudimo optimalno izkušnjo pri obisku in izboljšamo spletno mesto. Uporabljamo naslednje piškotke:

  1. piškotke, s katerimi štejemo število obiskovalcev strani;
  2. piškotke, s katerimi raziskujemo, kako se obiskovalci premikajo po strani, da vidimo, kam postaviti vsebine;
  3. piškotke, nujne za delovanje spletnih strani;
Ime piškotka Namen Trajanje Upravljalec
__utma Statistika ogledov spletne strani 2 leti SafeMetric™
__utmb Statistika ogledov spletne strani 30 min SafeMetric™
__utmc Statistika ogledov spletne strani Seja (do zaprtja brskalnika) SafeMetric™
__utmz Statistika ogledov spletne strani 6 mesecev SafeMetric™

Kako lahko upravljam piškotke?

Če se ne strinjate z uporabo piškotkov na našem spletnem mestu, se lahko odjavite preko spodnjega obrazca. Odjava je veljavna 30 dni.

Želim odjaviti uporabo piškotkov na tem spletnem mestu.

Možnosti za upravljanje piškotkov so na voljo tudi v spletnem brskalniku. Spletni brskalniki za onemogočanje piškotkov uporabljajo različne načine, ki jih običajno najdete v meniju Orodja ali Možnosti. Preberete lahko tudi Pomoč v brskalniku. Več o možnostih upravljanja piškotkov v posameznih brskalnikih si lahko preberete tukaj.

Kako dolgo hranimo informacije?

To je odvisno od vrste piškotkov. Piškotki seje potečejo, ko zaprete spletni brskalnik. Trajni piškotki lahko potečejo šele po nekaj mesecih ali celo nekaj letih.